Text Box: Rezultate

Dezvoltarea de proiecte comune de CDI în parteneriat la nivelul clusterului

Pe parcursul derulării proiectului s-au inițiat și depus proiecte de cercetare în comun de către membri clusterului.

S-a caștigat un proiect Horizon 2020, o colaborare între 3 membri ai clusterului: INCDTIM Cluj-Napoca, Primăria Muncipiului Cluj-Napoca și Aries Transilvania.

S-a depus un proiect de transfer de cunoștinte între o companie privată din cluster(S.C. 4C project Consulting) și un institut național de cercetare-dezvoltare (INCDTIM).

 

Dezvoltarea de produse/tehnologii/servicii noi sau semnificativ îmbunatățite cu potențial de a fi introduse pe piața internă și externă de membrii clusterelor de inovare

Studiile de cercetare dezvoltate în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare vor fi utilizate și transferate către o companie privată din cluster și vor duce la creșterea capacității de inovare a cesteia, dar, în mod direct, îi vor crește și profitul. Este vorba de un transfer tehnologic în domeniul microhidrocentralelor care va duce la creșterea capacității de producție și a eficienței energetice a acestora.

 

Dezvoltarea cooperării, atât în cadrul clusterului, cât și inter-clustere

Împreună cu celelalte clustere din zona de NV Clusterul TREC este membru fondator în Consorțiul Clusterelor. Această entitate a dobândit forma juridică si va duce la o creștere a proiectelor derulate în comun, interdisciplinare, pentru a crea un adevărat Pol de competență în zona de NV. Toate acțiunile comune se vor derula sub sloganul”smart Transilvania” și vor duce la creșterea capacității de inovare și competență a tuturor membrilor noștri.

 

Servicii specifice de inovare oferite companiilor din cluster

Echipa de management a clusterului TREC a absolvit un curs de inovare in vederea creșterii capacității echipei executive de a ajuta companiile membre să devină mai inovative și competitive.

 

Companii din cluster care au beneficiat de servicii specifice de inovare

         În cadrul grupurilor de lucru constituite am prezentat membrilor strategia de inovare comună, urmând a dezvolta strategii personalizate în functie de nevoile fiecăruia și în funcție de cerințele pieței energetice în primul rând, în acord cu strategiile locale și naționale în acest domeniu.

 

Dezvoltarea și gestionarea unei platforme de colaborare online între membrii clusterului

In cadrul site-ului web al clusterului vom realiza un tool de colaborare online directa intre membrii pentru a facilita comunicarea intre ei si a putea singuri să își prezinte atât cererea cât și oferta de servicii și produse.

Un prim pas a fost crearea unei bănci de date cu aceasta oferta de servicii si produse, o bancă de data care a fost prezentată membrilor pentru a ști cu exactitate fiecare ce poate oferi și cu ce poate contribui la dezvoltarea clusterului.